Kvinne sitter ved en pult mens hun surfer på internett med en mac.

Slik får du billig internett hjemme

Sammenlign flere tilbud for å finne billigste bredbånd for deg. Bruk anbudstjenesten vår og få flere relevante tilbud i dag!

Bilde av Gjermund Stensrud

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 28.03.2023
Innhold:

For å være sikker på at du får det beste og billigste internettet for din bruk, er det beste tipset å sammenligne flere tilbud før du bestemmer deg.

Men, med så mange leverandører og ulike typer bredbånd som finnes i dag, er det ikke alltid lett å vite hva som passer deg best.

Fyller du ut skjemaet på denne siden, kan du la leverandørene komme til deg med sine beste tilbud, basert på dine behov og de lokale forholdene der du bor.

Så kan du sammenligne og velge tilbudet du liker best — helt gratis. Tjenesten er dessuten uforpliktende for deg å bruke, og du kan enkelt takke nei om ingen av tilbudene er gode nok.

Få tilbud på bredbånd!

Bredbåndstype, geografi og pris er avgjørende

Før du bestiller bredbånd er det flere hensyn å ta. Hvilke bredbåndstyper og leverandører som er tilgjengelig der du bor, hva slags internettbruk du har og selvfølgelig hvilken pris du er villig til å betale, er de viktigste spørsmålene du må kunne svare på.

Hvor raskt bredbånd trenger du?

Hastigheten på bredbåndet er det som vil ha størst innvirkning på hvor godt internettet ditt føles i hverdagen.

Høyere hastighet gir kortere ventetid på å laste inn nettsider, eller videoer når du skal se på serier eller filmer. Men, med økt hastighet følger også økte priser, dermed blir det som regel en vurdering av hastighet kontra pris når du skal velge bredbånd.

Les mer: Alt om internetthastigheter

Det stilles naturlig nok høyere krav til internettet ditt når du skal strømme filmer og serier i 4K-kvalitet, enn å surfe på nettaviser. Hvor mange dere er som skal dele på internettilkoblingen har også mye å si for hvilken hastighet du trenger.

For den «letteste» bruken vil det gjerne holde med en hastighet på 10 Mbit/s, men om det er mange i husholdningen som skal strømme eller spille samtidig, vil det fort være nødvendig med hastighet på 100 Mbit/s eller høyere. Er du i tvil kan du høre om leverandøren har en anbefaling basert på din bruk.

Få billig internett!

Hvilke bredbånd kan du få?

I dag er det i praksis fire bredbåndstyper å velge mellom, nemlig:

Når du skal velge blant disse har du ikke nødvendigvis full frihet med tanke på hvilke bredbåndstyper du kan få der du bor. Infrastrukturen er bygget ulikt rundt om i landet, og lokale forhold gjør at noen typer egner seg bedre enn andre.

I tillegg til å vurdere hvilket av disse alternativene som passer best for deg, må du derfor også vite om du bor i et område hvor du i det hele tatt kan få det bredbåndet du ønsker.

Les mer: Hvilket bredbånd kan jeg få?

Hvilken bredbåndstype passer deg?

Mest sannsynlig vil du ha mulighet til velge blant flere typer bredbånd der du bor, men hvordan vet du hvilket bredbånd som passer deg best?

Fiberbredbånd er alternativet som gir deg de høyeste hastighetene, men det forutsetter at du graver en kabel inn til huset ditt. Dette kan gjøre fiber til en urealistisk løsning i mindre tettbygde strøk.

Da vil imidlertid trådløst bredbånd seile opp som et godt alternativ for de aller fleste. Dette benytter mobilnettet for å gi deg internett, men krever at en fysisk antenne monteres hjemme hos deg.

Les mer: Alt om bredbånd

Om du reiser mye og trenger en mer fleksibel løsning, vil mobilt bredbånd være det åpenbare valget. Dette gir gode hastigheter, men krever at du kjøper datapakker. Dette kan gjøre det til et dyrt alternativ som hjemmenettverk sammenlignet med alternativene.

Et siste alternativ er satellittbredbånd. Dette gir dekning nesten uansett hvor du er, men forutsetter klar sikt til himmelen og er derfor mer værutsatt. Satellittbredbånd kan heller ikke tilby de samme hastighetene som de andre bredbåndstypene kan.

Sammenlign og velg det beste for deg

Uansett hvor du bor finnes det altså en bredbåndsløsning som kan gi deg internettilgangen du trenger. Ved å fylle ut skjemaet på denne siden får du raskt relevante tilbud fra lokale leverandører som vil gi deg sine beste tilbud.

Du slipper å finne selskaper og sjekke om de kan levere der du bor, og får i stedet relevante leverandører til å komme direkte til deg. Husk at det er både gratis og uforpliktende å motta tilbud gjennom Bredbånd.no.

Sammenlign tilbud på bredbånd!